Hiiohoin tietosuojaseloste

Päivitetty 23.5.2018

Tietosuojaseloste lyhyesti:

Asiakaslähtöisyys ja laadukkuus ovat keskeisiä arvojamme: käsittelemme tietojasi vastuullisesti ja haluamme olla luottamuksesi arvoinen.

Kuvaamme tässä tietosuojaselosteessa, miten henkilötietojasi kerätään, käsitellään ja suojataan Hiiohoi Oy:ssa. Tätä tietosuojaselostetta sovelletaan, kun käytät tietosuojaselosteessa kuvattuja palveluitamme.

Tietosi tallentuvat asioinnin yhteydessä, esimerkiksi kun tilaat uutiskirjeen, osallistut markkinointikampanjaan, annat palautetta tai pyydät meiltä tarjouksen täyttämällä verkkolomakkeen tai suoraan sähköpostilla.

Keräämämme tiedot voivat olla sellaisia, joita saamme sinulta esimerkiksi kampanjaan osallistumisen yhteydessä tai jotka tallentuvat, kun käytät palveluita.

Käsittelemme tietojasi palvelujemme toteuttamisessa, markkinointi- ja asiakasviestinnässämme sekä asiakaspalvelussa. Kerätty tieto auttaa meitä ymmärtämään asiakkaitamme paremmin.

Voit itse vaikuttaa siihen, miten tietojasi käsitellään. Tässä tietosuojaselosteessa kerromme sinulle oikeuksistasi ja siitä, miten voit niitä käyttää.

Tässä tietosuojaselosteessa käsittelemme seuraavia asioita:

  • Yleistä
  • Mistä keräämme tietoa?
  • Millaista tietoa keräämme?
  • Mihin tietoja käytetään?
  • Kuinka kauan säilytämme tietojasi?
  • Ketkä voivat käsitellä tietojasi ja luovutammeko niitä kolmansille tahoille?
  • Siirrämmekö tietojasi EU:n ulkopuolelle (ns. kolmanteen maahan)?
  • Miten voit vaikuttaa henkilötietojesi käsittelyyn?
  • Miten suojaamme henkilötietojasi?
  • Voimmeko muuttaa tietosuojaselostetta ja miten ilmoitamme siitä?
  • Kenen puoleen voit kääntyä tietojesi käsittelyä koskevissa kysymyksissä?
  • Rekisterinpitäjät

1. Yleistä

Hiiohoi on sitoutunut suojaamaan yksityisyyttäsi ja käsittelemään henkilötietojasi kulloinkin voimassa olevan lainsäädännön ja hyvien tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.

Kuvaamme tässä tietosuojaselosteessa, miten henkilötietojasi kerätään, käsitellään ja suojataan Hiiohoi Oy:ssa. Tätä tietosuojaselostetta sovelletaan, kun käytät tietosuojaselosteessa kuvattuja palveluitamme.

Mikäli et hyväksy tietosuojaselosteen mukaisia käytäntöjämme, emme suosittele, että annat tietojasi Hiiohoille.

2. Mistä keräämme tietoa?

Keräämme sinusta tietoja muun muassa silloin, kun

Tilaat uutiskirjeen

Osallistut markkinointikampanjaamme

Annat meille palautetta tai jätät yhteydenottopyynnön

Pyydät meiltä tarjouksen palveluistamme verkkolomakkeella tai sähköpostilla

3. Millaista tietoa keräämme?

Käsittelemämme tiedot voivat vaihdella sen mukaan, mitä palvelujamme käytät ja miten käytät niitä. Voit itse vaikuttaa siihen, millaista tietoa keräämme. Osan tiedoista saamme sinulta suoraan, kun osallistut kampanjaamme. Osan tiedoista saamme evästetekniikoiden ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla. Näin opimme esimerkiksi siitä, miten käytät palveluitamme ja voimme tarjota sinulle parhaan mahdollisen palvelukokemuksen.

Keräämme sinusta muun muassa seuraavia tietoja riippuen siitä, mitä palveluita käytät:

Nimi ja yhteystiedot: Keräämme etu- ja sukunimen, osoitteen, sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron sekä muita samankaltaisia yhteystietoja.

Asiakassuhdetiedot: Keräämme tiedot tilatuista uutiskirjeistä, asiakaspalautteet ja muut yhteydenotot.

Edustustiedot: Keräämme palvelun käyttäjän aseman edustamassaan yhtiössä tai muussa yhteisössä sekä kyseisen yhteisön nimen ja yhteystiedot.

Kampanjatiedot: Kun osallistut markkinointikampanjaamme, kuten esimerkiksi arvontaan tai kilpailuun, keräämme tämän yhteydessä annetut tiedot sekä tiedot kampanjaan osallistumisesta.

Markkina- ja mielipidetutkimukset: Kun teemme markkina- ja mielipidetutkimuksia, keräämme näiden yhteydessä tietoja, joiden kautta opimme kehittämään palveluitamme ja tuotteitamme.

Kiinnostus- ja profilointitiedot: Keräämme tietoja kiinnostuksesi kohteista. Näiden selkeästi annettujen tietojen lisäksi kiinnostuksen kohteesi voidaan päätellä tai johtaa muista keräämistämme tiedoista.

Markkinointiluvat ja –kiellot: Keräämme tiedot markkinointiluvan antamisesta sekä markkinointikielloista.

Kuvatallenne: Saatamme ottaa valokuvia tai videokuvaa Hiiohoin tapahtumissa, minkä lisäksi kuvasi voi tallentua turvakameroihimme vieraillessasi Hiiohoin toimipisteissä tai tapahtumatiloissa.

Voit itse vaikuttaa siihen, mitä tietoja keräämme. Tiettyjen palveluiden käyttö, kuten osallistuminen kampanjaan edellyttää kuitenkin henkilötietojen antamista. Jos päätät olla luovuttamatta meille henkilötietojasi, emme välttämättä pysty tarjoamaan sinulle kaikkia tarjouksia tai sisältöjä tai antamaan sinulle yhtä kohdennettua ja henkilökohtaista palvelua, kuin silloin jos saamme tietosi käyttöömme.

Edellä mainittujen tietojen lisäksi keräämme verkkosivumme kävijämääriä ja selaustietoja, kun käytät verkkosivustojamme tai vastaanotat meiltä viestintää. Tällaista tietoa on esimerkiksi:

viestinnän toteuttamiseen ja vastaanottamiseen liittyvät tiedot, kuten tieto siitä, mitä sähköpostiviestien linkkejä on käytetty

päätelaitetta koskevat tietoja, kuten IP-osoite, käyttöjärjestelmä, selainversio ja päätelaitteen malli

verkkosivu, jolta on siirrytty Hiiohoin verkkosivuille

ajankohta, jolloin verkkosivuille on tultu ja poistuttu sekä käytön kesto

verkkopalvelujen analytiikkajärjestelmien keräämät tiedot

muut tiedot, jotka ovat tallentuneet meille nettisivujen käytöstä

Voimme kerätä tietoja verkkopalveluidemme käytöstä esimerkiksi evästeiden avulla. Eväste on pieni tiedosto, jonka verkkosivusto tallettaa vierailijan selaimelle, ja joka lähettää verkkosivun ylläpitäjälle tietoja vierailijan vieraillessa uudelleen sivustolla. Käytämme verkkosivuillamme sellaisia evästeitä, jotka toimivat tarkoituksensa mukaisesti – ne parantavat käyttäjäkokemusta tai seuraavat Hiiohoin verkkosivujen liikennettä. Saatamme myös käyttää evästeitä sivujen kohentamiseen, personointiin ja mainostamiseen. Voit poistaa evästeet käytöstä tai asettaa selaimen asetuksista evästeille hälytyksen.

4. Mihin tietoja käytetään?

Käsittelemme tietojasi liiketoiminnan tarpeisiin tai jos tiedot ovat tarpeen Hiiohoin oikeutettujen etujen toteuttamisessa. Joissakin tilanteissa saatamme pyytää sinulta myös suostumusta tietojesi käsittelyyn. Yhdistämme keräämiämme tietoja, jotta voimme tarjota sinulle mahdollisimman hyvän palvelun.

Oikeutettu etu tarkoittaa Hiiohoin oikeutta käsitellä henkilötietoja silloin, kun rekisteröidyn, ja Hiiohoin välillä on merkityksellinen ja asianmukainen suhde. Oikeutettua etua arvioitaessa punnitaan rekisteröidyn ja Hiiohoin etuja, kuten perusoikeuksien toteutumista, kerättyjen tietojen luonnetta ja käyttötarkoituksia sekä tietoturvaa. Hiiohoin palveluissa oikeutettu etu tarkoittaa alla olevaa yhtä tai useampaa käyttötarkoitusta.

Verkkopalvelut: Voit tilata uutiskirjeitämme sekä antaa meille palautetta tai jättää yhteydenottopyynnön verkkosivujemme kautta. Käsittelemme tällaisissa yhteyksissä tietojasi tunnistaaksemme sinut asiakassuhteen tai muun sopimussuhteen perustamiseksi ja sopimuksen toteuttamiseksi, kuten lähettääksemme sinulle tilaamasi uutiskirjeen, vastataksemme palautteeseesi tai toteuttaaksemme muun pyyntösi. Saatamme myös kohdentaa verkkopalvelujemme sisältöjä alla kuvatulla tavalla.

Asiakaspalvelu ja -viestintä: Käytämme tietojasi asiakaspalvelussa ja sen kehittämisessä sekä asiakasviestinnässä.

Suoramarkkinointi sekä markkinointi- ja mielipidetutkimukset: Käytämme tietojasi tuotteidemme ja palveluidemme markkinoimiseen. Sähköinen suoramarkkinointimme perustuu aina ennalta annettuun suostumukseen, jonka voit peruuttaa milloin tahansa. Voimme käyttää tietojasi myös markkinointi- ja mielipidetutkimuksissa, jotta voimme kasvattaa asiakasymmärrystämme ja palvella sinua paremmin.

Analysointi, tilastointi sekä liiketoiminnan, tuotteiden ja palvelujen kehittäminen: Käytämme tietoja analysointi-, tilastointi- ja raportointitarkoituksiin sekä liiketoimintamme, tuotteidemme ja palvelujemme kehittämiseen. Tietoja pyritään käyttämään sellaisessa muodossa, ettei niistä voi tunnistaa yksittäistä henkilöä.

5. Kuinka kauan säilytämme tietojasi?

Emme säilytä tietojasi kauemmin kuin on tarpeen tässä tietosuojaselosteessa kuvattujen tarkoitusten toteuttamiseksi sekä mahdollisen muun pakottavan lainsäädännön, kuten kirjanpitolainsäädännön noudattamiseksi. Tietojesi säilytysaikaan vaikuttaa myös esimerkiksi se, missä yhteydessä ja mitä tarkoitusta varten tietosi on kerätty. Voit lukea alta lisää siitä, miten säilytysajat määräytyvät.

Tietojesi säilytysaika määräytyy seuraavien kriteerien perusteella:

Jos olet antanut meille markkinointiluvan, käsittelemme tietojasi niin kauan kuin lupa on voimassa, ja kohtuullisen ajan sen jälkeen. Huomaathan, että jos olet lopettanut jonkin tietyn uutiskirjeen tilaamisen, sinulla voi edelleen olla antamasi yleinen markkinointilupa voimassa, ellet ole kieltänyt sitä erikseen (katso lisää kohdasta ”Miten voit vaikuttaa henkilötietojesi käsittelyyn?”).

Jos olet osallistunut kampanjaan, mutta et ole antanut meille markkinointilupaa tai muuta asiakassuhteen tai muun sopimussuhteen muodostavaa yhteyttä Hiiohoihin, poistamme tietosi kohtuullisen ajan kuluttua kampanjan päättymisestä.

Huomaathan, että edellä mainituista kriteereistä huolimatta meillä voi olla pakottavaan lainsäädäntöön perustuva velvollisuus käsitellä tiettyjä sinua koskevia tietoja kauemmin, jolloin käsittelemme tietoja ainoastaan kyseisen lainsäädännön noudattamiseksi.

Lisäksi edellä todetusta huolimatta voimme käsitellä tietoa tunnistamattomana muun muassa analysointi-, ja tilastointitarkoituksiin sekä liiketoimintamme, tuotteidemme ja palvelujen kehittämiseksi.

6. Ketkä voivat käsitellä tietojasi ja luovutammeko niitä kolmansille tahoille?

Tietojasi käsitellään Hiiohoi Oy:n sisällä. Voimme luovuttaa tietojasi esimerkiksi viranomaisille, mikäli lainsäädäntö velvoittaa meitä luovuttamaan tiedot. Lisäksi voimme luovuttaa tietojasi mahdollisen liiketoiminnan myynnin tai muun yritysjärjestelyn yhteydessä liiketoiminnan ostajalle tai muulle yritysjärjestelyyn liittyvälle relevantille taholle.

Käytämme henkilötietojen käsittelyssä kolmansien osapuolien tarjoamia palveluita, mutta tällöin emme luovuta heille tietojasi siten, että he voisivat käyttää niitä muihin kuin Hiiohoi Oy:n määrittelemiin käyttötarkoituksiin.

Käytämme tietojesi käsittelyyn, kuten tekniseen ylläpitoon tai kampanjoiden ja suoramarkkinoinnin toteuttamiseen, alihankkijoita ja palveluntarjoajia, jolloin velvoitamme heidät asianmukaisin sopimusjärjestelyin huolehtimaan riittävästä tietoturvan tasosta henkilötietojesi suojaamiseksi sekä noudattamaan muutoinkin kulloinkin voimassa olevaa henkilötietolainsäädäntöä. Käyttämämme alihankkijat ja palveluntarjoajat käyttävät tietojasi ainoastaan edellä kuvattujen Hiiohoin määrittämien käyttötarkoitusten toteuttamiseen. Emme luovuta heille tietojasi siten, että he voisivat käyttää niitä muihin käyttötarkoituksiin.

7. Siirrämmekö tietojasi EU:n tai ETA:n ulkopuolelle (ns. kolmanteen maahan)?

Mikäli käytämme tietojasi sähköiseen suoramarkkinointiin, tietojasi voidaan tässä yhteydessä siirtää Yhdysvalloissa sijaitsevalle palveluntarjoajallemme. Käyttämämme palveluntarjoaja noudattaa EU:n ja Yhdysvaltojen väliseen Privacy Shield –sopimukseen perustuvia sääntöjä.

Hyödynnämme sähköisen suoramarkkinoinnin toteuttamiseksi Yhdysvalloissa sijaitsevan palveluntarjoajamme tarjoamaa sähköistä työkalua. Palveluntarjoajamme on sitoutunut noudattamaan EU:n ja Yhdysvaltojen väliseen ns. Privacy Shield -sopimukseen perustuvia sääntöjä, joilla taataan riittävä tietosuojan taso. Kyseiset säännöt takaavat tiukat edellytykset ja vastuusäännökset, mikäli palveluntarjoajamme hyödyntää kolmansia osapuolia tietojen käsittelyssä. Voit lukea lisää EU:n ja Yhdysvaltojen välisestä Privacy Shield -sopimuksesta EU:n komission sivuilta.

Voimme myös muutoin kuin edellä mainituissa tapauksissa siirtää tietojasi EU:n ulkopuolelle, mikäli se on tarpeen edellä mainittujen tietojen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi tai tietojen teknisen ylläpidon vuoksi edellyttäen, että EU:n henkilötietoasetuksessa mainitut edellytykset täyttyvät (sovimme siirrosta esimerkiksi käyttämällä Euroopan komission hyväksymiä mallilausekkeita).

8. Miten voit vaikuttaa henkilötietojesi käsittelyyn?

Oikeutesi ovat meille tärkeitä. Voit hallita sitä, miten Hiiohoi Oy kerää ja käyttää tietojasi. Voit tutustua alla oikeuksiisi ja keinoihin, joilla voit käyttää niitä.

Sinulla on oikeus vaikuttaa tietojesi käsittelyyn seuraavilla tavoilla:

Sinulla on milloin tahansa oikeus kieltää tietojesi käsittely suoramarkkinointia varten (vastustamisoikeus). Mikäli et halua vastaanottaa meiltä suoramarkkinointia, emme myöskään käsittele tietojasi profilointia varten. Voit tällöin perua antamasi yleisen suostumuksen ottamalla yhteyttä kohdassa 11. mainittuun rekisterinpitäjän edustajaan.

Joissakin tilanteissa sinulla voi olla oikeus erityiseen henkilökohtaiseen tilanteeseen liittyvistä syistä vastustaa myös muuta henkilötietojen käsittelyäsi kuin suoramarkkinointia. Oikeutesi koskettaa vain sellaisia tietojasi, joita käsittelemme Hiiohoin oikeutettujen etujen nojalla. Pyytäessäsi meitä lopettamaan henkilötietojesi käsittelyn tällä perusteella, sinun tulee kertoa meille, mikä on se henkilökohtainen erityinen syy, jonka vuoksi tietojesi käsittely tulisi lopettaa.

Sinulla on oikeus pyytää pääsyä sinua itseäsi koskeviin tietoihin tai saada vahvistus siitä, että emme käsittele sinua koskevia tietoja (tarkastusoikeus). Voit tehdä tarkastuspyynnön lähettämällä meille kirjallisen ja allekirjoitetun tarkastuspyynnön alla mainittuun rekisterinpitäjän osoitteeseen tai tekemään tarkastuspyynnön henkilökohtaisesti kohdassa 11. mainituissa käyntiosoitteissa. Tietyissä tilanteissa sinulla on myös oikeus saada meille toimittamasi henkilötiedot sähköisessä muodossa, jolloin voit halutessasi siirtää ne myös toiselle rekisterinpitäjälle (oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen).

Sinulla on oikeus tietojen oikaisemiseen (oikeus tietojen oikaisemiseen). Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli tietosi ovat virheelliset, epätarkat tai puutteelliset, sinulla on oikeus pyytää meitä oikaisemaan tai täydentämään tiedot. Tietyissä tilanteissa sinulla saattaa olla oikeus käsittelyn rajoittamiseen (oikeus käsittelyn rajoittamiseen). Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli kiistät tietojesi paikkaansa pitävyyden, sinulla on oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä siksi ajaksi, jonka kuluessa voimme varmistaa tietojesi paikkansapitävyyden.

Sinulla on oikeus saada tietosi poistetuksi tietyissä tilanteissa, esimerkiksi silloin, jos henkilötietojesi käsittely ei enää ole tarpeellista niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin, tai jos henkilötietojesi käsittely on perustunut suostumukseen ja haluat peruuttaa suostumuksesi, eikä henkilötietojesi käsittelylle ole muuta perustetta (oikeus tulla unohdetuksi). Huomaathan, että jos henkilötietojesi käsittely on tarpeen esimerkiksi suoramarkkinointikiellon noudattamiseksi, emme voi poistaa tietojasi.

Mikäli haluat käyttää yllä mainittuja oikeuksiasi, voit olla yhteydessä rekisterinpitäjän edustajaan kohdassa 11 mainittuja yhteystietoja käyttäen.

9. Miten suojaamme henkilötietojasi?

Henkilötietojasi käsittelevät vain ne Hiiohoin työntekijät, joilla on työtehtäviensä vuoksi tarpeen käsitellä tietoja. Kullakin käyttäjällä on oma käyttäjätunnus ja salasana henkilötietoja sisältäviin järjestelmiin. Hiiohoilla on asianmukaiset tekniset ja organisatoriset turvallisuuskäytännöt ja prosessit turvaamassa henkilötietoja häviämiseltä, väärinkäytöltä tai muulta vastaavalta laittomalta pääsyltä.

Tiedot kerätään tietokantoihin, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muilla teknisillä keinoilla suojattuja. Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa tiloissa ja tietoihin pääsevät käsiksi vain ennalta nimetyt henkilöt. Palvelimet ovat vahvasti suojattuja.

Ulkopuolisten palveluntarjoajien kanssa on tehty kirjalliset sopimukset, jotka edellyttävät tietojen luottamuksellista käsittelyä ja suojaamista.

10. Voimmeko muuttaa tietosuojaselostetta ja miten ilmoitamme siitä?

Kehitämme yksityisyyden suojaa koskevia käytäntöjämme ja palvelujamme jatkuvasti, minkä vuoksi pidätämme oikeuden muuttaa tietosuojaselostetta tarvittaessa. Myös muutokset soveltuvassa lainsäädännössä tai sen tulkinnoissa voivat aiheuttaa muutoksia tietosuojaselosteessamme. Ajantasainen tietosuojaselosteemme löytyy aina verkkosivuiltamme.

11. Kenen puoleen voit kääntyä tietojesi käsittelyä koskevissa kysymyksissä?

Voit kääntyä tietojesi käsittelyä koskevissa kysymyksissä rekisterinpitäjän edustajan puoleen.

Rekisterinpitäjän edustaja: Teemu Jokinen
Puh. +358 40 063 8585
Sähköposti: teemu@hiiohoi.fi

Jos katsot, että olemme tässä tietosuojaselosteessa mainituista periaatteista huolimatta loukanneet henkilötietolainsäädäntöön perustuvia oikeuksiasi, voit myös tehdä valituksen paikalliselle tietosuojasuojavaltuutetulle. Suosittelemme kuitenkin ensin kääntymään rekisterinpitäjän edustajan puoleen asian selvittämiseksi.

12. Rekisterinpitäjät:

Hiiohoi Oy

Järjestämme merellisiä tapahtumia ja mieleenpainuvia elämyksiä hienoissa saaristokohteissa. Uskomme, että puhtaan luonnon, yhteisten kokemusten ja aitojen makujen äärellä tapahtuvat kohtaamiset tarjoavat mahdollisuuden päästää hetkeksi irti arjesta ja keskittyä olennaiseen.

 

Hiiohoi Oy:n tietosuojaselosteen muutoshistoria:

Toukokuu 2018

Hiiohoi Oy valmistautuu toukokuussa 2018 voimaan tulevaan EU:n tietosuoja-asetukseen. Olemme yhdenmukaistaneet ja keskittäneet henkilötietojen käsittelyä, jotta voimme suojella henkilötietojasi mahdollisimman hyvin. Päivitetyssä tietosuojaselosteessa tarkennamme, miten henkilötietojasi käsitellään ja miten voit käyttää oikeuksiasi mahdollisimman helposti ja tehokkaasti.

Keskeiset muutokset ovat:

Olemme tarkentaneet Mistä keräämme tietoa -osiota.
Olemme tarkentaneet Millaista tietoa keräämme -osiossa esimerkkejä siitä, millaista henkilötietoa keräämme sinusta. Pyrimme siihen, että voit olla jatkossa paremmin tietoinen siitä, millaisia tietoja tallennamme sinusta.
Olemme tarkentaneet sitä, mihin tietojasi käytetään. Olemme pyrkineet olemaan entistä selkeämpiä siinä, millä perusteella käytämme tietojasi.
Olemme tehneet tarkennuksia siihen, kuinka kauan säilytämme tietojasi.
Olemme tarkentaneet sitä, ketkä voivat käsitellä tietojasi.
Olemme lisänneet osion, jossa kerromme, miten voit käyttää sinulle kuuluvia oikeuksiasi ja vaikuttaa henkilötietojesi käsittelyyn.
Olemme myös lisänneet osion siitä, miten pystyt seuraamaan muutoksia tietosuojaselosteessamme.